Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς ιδιοκτήτες



Χωρίς ιδιοκτήτες

Ο ήλιος ψήλωνε.
Το διάφανο
του ορίζοντα
αποχτούσε
χρώμα κυμαινόμενο.
Το απέραντο
γαλάζιο
φεγγοβολούσε
απαλά.
Μοναδική
η ομορφιά,
ισορροπούσε
ανάμεσα σε
δύο γαλάζιες οθόνες,
του ουρανού
και της θάλασσας.
Χωρίς ιδιοκτήτες
απέμειναν μόνο
τα σύννεφα.
Παντού
μπετένια σκελετά
και περίφραξη.
Το λαβωμένο μεγαλείο
ως δημιούργημα
ερωτοτροπεί
στο λιγοστό φως
που απέμεινε.
9-8-2012

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Νοητική εφεδρεία.




Νοητική εφεδρεία.

Αυτή η θλιβερή εικόνα
αποτελεί «εθνικόν αίσχος».
Δεν υπάρχει διάκριση
δημοκρατίας και επανάστασης.
Το λεξιλόγιο 
παραπέμπει σε μάχη.
Κανείς δεν έχει
διάθεση για ευγένειες.
Πάντα στα άκρα
αυτή η Ελλάδα.
Μέσος όρος
εδώ δεν υπάρχει.
Στα γρανάζια του
κρατικού μας μηχανισμού
καθιερώθηκε μια
νόμιμη «επιδότηση».
Είναι το χαρτζιλίκι για
να πάει ένα χαρτί
από το ένα γραφείο στο άλλο.
Τώρα το μαρτύριο της
σταγόνας περνάμε.
Πολλοί προτιμούν την
ασφάλεια των θυρίδων
αντί της επένδυσης.
Πιστοποιητικό απορίας
αντί φόρος πλουσίων.
Νοητική εφεδρεία,
σοφόν το σαφές.
Στις εθνικές μας
εορτές τιμούμε
την έναρξη
και όχι την έκβαση.
Η λεπτομέρεια αυτή
μου ήταν πάντα παρούσα.
Δε θέλω όμως
να γίνω ντετέκτιβ.
Από την 2η ποιητική μου συλλογή «Αφύλαχτες διαβάσεις …»

Ατιμώρητοι διαχειριστές.



Ατιμώρητοι διαχειριστές.

Περιφραγμένοι χώροι
πολυτελείας, όπου εκεί
ευημερεί μια άλλη Ελλάδα.
Γειτονεύουν τραπεζίτες,
εφοπλιστές, πολιτικοί
και δημοσιογράφοι.
Όπου και να περπατήσεις
η υπόλοιπη Ελλάδα βαλτώνει.
Παντού «ενοικιάζεται»
ή «πωλείται».
Ατιμώρητοι διαχειριστές
εξουσίας συνωστίζονται
στην «πολιτισμένη δημοκρατία».
Μέχρι το κόκαλο βολεμένοι
οι δήθεν χθεσινοί επαναστάτες.
Η δωροδοκία έχει
εμποτίσει τους πάντες.
Τα κινήματα ανυπακοής
προσπαθούν να βάλουν
ιδεολογικό πρόσημο
στο πολιτικό σύστημα.
Προϊόν συμβιβασμών
και ημιμάθειας
η αλαζονεία της εξουσίας.
Στο ευρύτερο κράτος
λένε πως επικρατεί σχεδιασμός.
Τ’ άλλα «κομματικά στασίδια»
ονειρεύονται τη στιγμή που θα
στερεώσουν τις
παντιέρες τους στα ερείπια.
Σε αυτή τη «Δευτέρα παρουσία»
ας μου βάλουν απουσία.

Από την 2η ποιητική μου συλλογή «Αφύλαχτες διαβάσεις …»

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το ταξικό συγκρούεται με το εθνικό χωρίς θετικό αποτέλεσμα.



Το ταξικό συγκρούεται με το εθνικό χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
Μπορεί στη χώρα μας να γεννήθηκε η δημοκρατία, μπορεί ο διάλογος, η διεκδίκηση να αποτελούν εργαλεία που ρυθμίζουν και δίνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, όμως δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι πολλές φορές σ’ αυτήν την χώρα καταχραστήκαμε την δημοκρατία. Πάντα η έννοια του ταξικού και η έννοια του εθνικού είχαν σχέσεις πολιτικά και ιδεολογικά περίεργες.  Οι θεωρητικοί και οι διανοούμενοι κατά την περίοδο της κυριαρχίας του έθνους – κράτους  προέβαιναν σε αναλύσεις για το μέλλον αυτών των σχέσεων μάλλον εύκολα. Ήταν σίγουροι για την μελλοντική επικράτηση της εργατικής τάξης σε διεθνές επίπεδο. Και εκεί που θεωρούσαμε ότι θα ενωθούν οι εργαζόμενοι όλων των χωρών σε ένα πρωτόγνωρο νέο σχήμα δημοκρατίας και σε μια πλατιά λεωφόρο κοινωνικής προόδου και χειραφέτησης του ανθρώπου, παρατηρούμε να ενώνεται το διεθνές κεφάλαιο αίροντας όλες τις μεταπολεμικές κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και αμφισβητώντας θεμελιώδη δικαιώματα του σύγχρονου εργαζόμενου πολίτη.
Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε οριακό σημείο και δεν ξέρει πιο δρόμο να ακολουθήσει. Βιώνει τη νέα εποχή της υψηλής διακινδύνευσης και της παρατεταμένης αβεβαιότητας, χωρίς το ελληνικό κράτος να έχει στα χέρια του ούτε καν τα παραδοσιακά εργαλεία (π.χ. υποτίμηση του εθνικού νομίσματος) για τη στοιχειώδη αντιμετώπιση της κρίσης. Και ενώ βρισκόμασταν σε πορεία εθνικής ευφορίας για τη συμμετοχή μας στο στενό πυρήνα των πιο αναπτυγμένων χωρών, ξαφνικά βρεθήκαμε σε ένα ξέφωτο μόνοι μας και με τον ορίζοντα γύρω μας βαριά συννεφιασμένο.
Χρήσιμα είναι μέσα από κάποια  παραδείγματα να δούμε το περιεχόμενο του ταξικού στη σχέση του με το εθνικό. Η δράση του … κινήματος «δεν πληρώνω» ήταν μια ταξική δράση;  Βοηθούσε τους εργαζόμενους και βελτίωνε τη θέση τους;  Ο ακτιβισμός εκείνων των κομματικοσυνδικαλιστικών οργανώσεων κατά της προσέγγισης στα λιμάνια των κρουαζιερόπλοιων ήταν μια ταξική κίνηση;  Οι κατ’ έτος εδώ και χρόνια καταλήψεις στα πανεπιστήμια και στα σχολεία ωφελούν την ελληνική κοινωνία και βλάπτουν τον ταξικό εχθρό και το καπιταλιστικό σύστημα;  Σ’ αυτή τη συγκυρία οι απεργίες διαρκείας λύνουν κανένα πρόβλημα;  Η άποψή μου είναι ότι όλες αυτές οι συμπεριφορές λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας.
Μέσα από το όραμα της εθνικής ανάπλασης ανακύπτουν προφανή ερωτήματα για το συζητούμενο θέμα. Πώς προσδιορίζεται τι ωφελεί τη χώρα και τι τους εργαζόμενους;  Πότε το ταξικό συμφέρον ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον ή μήπως πάντα το ταξικό συγκρούεται με το αντίστοιχο εθνικό; Και να πάμε σε επιμέρους ερωτήματα. Αν πληγεί μια μεσαία επιχείρηση, αν, δηλαδή, κλείσει κάτω από την πίεση που δέχονται σήμερα και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αυτό είναι ταξική νίκη; Και ακόμα, το ελληνικό κράτος με τις τωρινές λειτουργίες της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας δρα πρωτίστως ως σύστημα εξουσίας, ως ταξική δομή ή ως θεσμός που συμπυκνώνει την έννοια του έθνους;
Δεν υπάρχει οργανωμένος αυθορμητισμός ούτε καθοδηγούμενη αγανάκτηση. Βρισκόμαστε,  σε μια δυναμική και επιθετική φάση του καπιταλισμού, χωρίς να διαφαίνονται εκείνα τα συλλογικά υποκείμενα – δηλαδή τα πολιτικά κόμματα – που θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος μιας αποτελεσματικής αντιπαράθεσης και που θα δημιουργούσαν κάτι νέο, κάτι ισχυρό και προσανατολισμένο στο μέλλον αναπτυξιακά. Τα κοινωνικά κινήματα ακόμα και με τη μορφή των Fora, και της διεθνούς δράσης τους δεν μπορούν βέβαια να αντικαταστήσουν τους πολιτικούς φορείς ούτε και να δώσουν κάποια άμεση προοπτική. Ωστόσο, ο ρόλος τους είναι σημαντικός και μπορούν να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα αμφισβήτησης στη σημερινή έκφραση της βαρβαρότητας του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, μπορούν να προάγουν μια αγωνιστική στάση ζωής που μπορεί να κυοφορήσει την ανάπτυξη ριζοσπαστικών πολιτικών ρευμάτων.
Υ.Γ.  Ο συνδικαλισμός είναι σωστός όταν διεκδικεί οριζόντια. Όταν είναι κάθετος αποτελεί συντεχνία. Τότε ο κάθε κλάδος διεκδικεί και κερδίζει ανάλογα με το τι ανάγκη δημιουργεί στην κοινωνία η απουσία του. Τόσα χρόνια έτσι λειτουργούσε ο συνδικαλισμός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άδικη κατανομή του εθνικού εισοδήματος στους εργαζόμενους.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ασχολούμενοι με το Φεστιβάλ χορού να σεβαστούν την σημερινή πραγματικότητα.



Οι ασχολούμενοι με το Φεστιβάλ χορού να σεβαστούν την σημερινή πραγματικότητα.


Το Σάββατο 7 Ιουλίου διάβασα στην έγκριτη εφημερίδα σας άρθρο του Κου Νίκου Φωτέα με τίτλο «στην Καλαμάτα κάνουν χορό τα εκατομμύρια και οι Καλαματιανοί … φεστιβάλ χρεών». Ήταν ένα άρθρο καταγγελία με έγκυρα καταγραμμένα στοιχεία. Ανάφερε χρηματικά ποσά τα οποία είχε πάρει από τον «Συγκεντρωτικό Απολογισμό Εξόδων του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011». Θέλω να τον συγχαρώ για την δημοσιοποίηση των στοιχείων «σπατάλης» και να συμφωνήσω μαζί του ότι πολλές φορές ο κοινωνικός έλεγχος αποτελεί «άβατο» για τον απλό πολίτη και ότι κάποιοι πλασάρονται ως άνθρωποι «υπεράνω», προσφέροντας τάχα υπηρεσίες που για εμάς τους απλούς θνητούς είναι «αόρατες». Το άρθρο αποχτά μεγαλύτερη αξία διότι ο κ. Φωτέας υπογράφει ως Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοπορίας». Μετά από αυτό οι καθ’ ύλη αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν και να αποδώσουν αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος. Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διέρχεται η χώρα και οι πολίτες,  η «ισόβια» διευθύντρια κ. Μαραγκοπούλου με μηνιαίο μισθό 4000 €  και οι ακριβοπληρωμένοι συνεργάτες της  αυτό που κατάφεραν ήταν τα έξοδα του Φεστιβάλ να ανέλθουν σε 566.695 € και οι εισπράξεις από εισιτήρια μόλις 18.350 €. Μήπως τελικά  πρέπει να αφεθεί η είσοδος ελεύθερη για τους καλαματιανούς;
Θέλω να επισημάνω ότι ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ εισπράττει από κάθε παροχή ύδρευσης ετησίως ως πολιτιστικό τέλος 18€. Συνολικά ο Δήμος εισπράττει 700.000 € το χρόνο. Χαριτολογώντας ένας φίλος μου είπε «θα πάω φέτος στο Φεστιβάλ χορού και αντί εισιτηρίου θα πάρω μαζί μου το λογαριασμό νερού».
Μεταφέρω παίρνοντας από το άρθρο του κ.Φωτέα μερικά χρηματικά ποσά και τα θέτω στην κρίση σας.
Για «ηχητική κάλυψη» πληρώσαμε 54.308,20€
Για «φωτιστική κάλυψη» πληρώσαμε 63.406,57€
Έκδοση «εντύπων» πληρώσαμε 33.962,55€
Συνεργάτες κ. Μαραγκοπούλου πληρώσαμε 30.008,10€
Άλλοι συνεργάτες κ. Μαραγκοπούλου πληρώσαμε 44.150,33€
Ο συνεργάτης κ. Καπάζογλου έλαβε 19.502€ αυτά είναι περισσότερα και από τα συνολικά χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση των εισιτηρίων που ήταν 18.350 €. Το βοηθητικό όμως προσωπικό (μοδίστρες, καθαρίστριες, ταξιθέτριες, κλπ) πήρε μόλις 442,80€.
Το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας μετά από 18 χρόνια ζωής και με τόσο ακριβοπληρωμένη υπεύθυνη και συνεργάτες θα έπρεπε να εμφάνιζε έναν καλύτερο ισοσκελισμό εσόδων –εξόδων. Τότε που «είμαστε πλούσιοι» αυτά περνούσαν απαρατήρητα. Σήμερα που ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές δεν επιτρέπονται σπατάλες. Απαιτείται να γίνει ενδελεχής έλεγχος και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν αυστηρά. Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί στο φεστιβάλ χορού να ρέει άφθονο χρήμα και να παρέμεναν απλήρωτοι οι δάσκαλοι των εικαστικών. Για κάποιους από αυτούς η μισθοδοσία αυτή αποτελούσε βιοπορισμό. Οι ασχολούμενοι με το Φεστιβάλ χορού να σεβαστούν την σημερινή πραγματικότητα και να προσαρμόσουν τις αμοιβές τους και τις δαπάνες του φεστιβάλ με αυτό που βιώνει η κοινωνία.

ΥΓ1 Η επιτυχία δεν είναι πηγή ικανοποίησης για ότι προηγήθηκε αλλά πηγή υποχρέωσης για ότι πρέπει να ακολουθήσει.
ΥΓ2 Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το Φεστιβάλ χορού είναι παγκόσμια γνωστό και αποτελεί υπερθέαμα. Σε αυτό δεν θα διαφωνήσω γιατί δεν γνωρίζω. Αυτό αλλά και τα αυξημένα κοστολόγια δεν επιτρέπουν τιμή εισιτηρίου 20€. Θα έπρεπε να ήταν πολλαπλάσια. Τα 20€ ίσως να  βολεύει κάποιους.

Το "άτακτο" φακελάκι...



Το "άτακτο" φακελάκι... 
Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα φακελάκι που κρύφτηκε για να μην μπει στην κάλπη...
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα απ΄ την αρχή!
Εκλογικό τμήμα κάπου στην Αθήνα. Πρωί. 6 Μαΐου 2012
Κάποιοι μέσα στα παραβάν, άλλοι στην ουρά έξω απ την ανοιχτή πόρτα περιμένουν να μπουν, κόσμος πηγαινοέρχεται, ατμόσφαιρα τεταμένη...
-Η σειρά σας.
Ένας κύριος παίρνει τα ψηφοδέλτια, μπαίνει στο παραβάν, αλλά αμέσως γυρίζει
-Ξεχάσατε να μου δώσετε φακελάκι...
- Α, με συγχωρείτε. Με τόση βαβούρα...
Η Δικαστική Αντιπρόσωπος ετοιμάζεται να σφραγίσει το φακελάκι να του το δώσει, όταν ακούγεται μια φωνή
-Μην κουνηθεί κανείς. Να κλείσει η πόρτα και να έρθει μέσα ο αστυνομικός για έρευνα. Χάθηκε φακελάκι!
Ήταν ο εκλογικός αντιπρόσωπος ενός κόμματος, που είχε πάει ήδη στην πόρτα και φώναζε τον αστυνομικό που στεκόταν στον διάδρομο.
 Αναστάτωση στον χώρο, διαμαρτυρίες..
-Μα τι λέτε κύριε; τι έρευνα; είμαστε τόση ώρα εδώ, θα περιμένουμε τώρα να βρεθεί και το φακελάκι;
 Η (νέα και άπειρη) Δικαστική Αντιπρόσωπος μουδιασμένη: -Μάλλον δεν το έδωσα, ήμουν αφηρημένη...
Ο  εκλογικός αντιπρόσωπος όμως είναι κάθετος: - Αυτό προβλέπει ο εκλογικός νόμος.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες η πόρτα κλείνει και η έρευνα αρχίζει.
Όλοι στην ουρά είχαμε εκνευριστεί. Ποιος ξέρει πόσο θα χρειαζόταν να περιμένουμε.
Όλοι εκτός από έναν παππού με ταλαιπωρημένο πρόσωπο, που δεν μιλούσε καθόλου.
Ο "φωνακλάς" της ουράς διαμαρτυρόταν:
-Και να χάθηκε δηλαδή τι έγινε; Μας ταλαιπωρούν τόση ώρα για ένα φακελάκι.  Πως κάνουν έτσι για μια ψήφο; Αυτή θα κρίνει τις εκλογές;
Ξαφνικά ακούστηκε ήσυχη και σταθερή η φωνή του παππού:
-Το φακελάκι είναι μέσα στην σακούλα των σκουπιδιών.
Γυρίσαμε και τον κοιτάξαμε όλοι ξαφνιασμένοι. Πως το ήξερε ο παππούς, που άλλωστε στεκόταν στο τέλος της ουράς και δεν είχε δει τι έγινε μέσα στην αίθουσα;
Ένας νεαρός τον ρώτησε κιόλας:
- Πως το ξέρετε;
Ο φωνακλάς θύμωσε περισσότερο:
-Άσε τις προφητείες ρε παππού είμαστε μισή ώρα εδώ κι έχω παρκάρει μεσ' στην μέση του δρόμου. Ο άνθρωπος δεν είχε μπει καλά -καλά στο παραβάν, πως το πέταξε στα σκουπίδια;
Ο παππούς άρχισε να εξηγεί ήσυχα στον νεαρό: - Ο "άνθρωπος", μόλις άνοιξε το παραβάν πέταξε γρήγορα το φακελάκι στα σκουπίδια και πριν ακόμα κλείσει η κουρτίνα,  βγήκε και ζήτησε άλλο.
Ένας από μας είναι ο "συνένοχος". Αυτός θα φρόντιζε να μπει στο ίδιο παραβάν, να πάρει το φακελάκι, και να το παραδώσει στον "Κομματικό" που περιμένει απ' έξω.
Ασυναίσθητα το μυαλό μου πήγε στον φωνακλά" αλλά μου γεννήθηκε μια απορία:
-         Και γιατί να το πετάξει στα σκουπίδια και να μην το βάλει στην τσέπη του;
-         Γιατί αν κάτι πήγαινε στραβά -όπως τώρα- και γινόταν έλεγχος, το να σε βρουν με το φακελάκι στην τσέπη είναι πολύ σοβαρό αδίκημα -και αυτόφωρο. Ενώ εμάς τους υπόλοιπους δεν θα μας ψάξουν, έτσι δεν είναι;
-         Έτσι είναι παππού, αλλά γιατί να το κάνουν όλο αυτό; Τι θα κερδίσουν με ένα φακελάκι; Μια ψήφο παραπάνω;
-         Δεν είναι μόνο μια ψήφος παιδί μου. Μόλις το φακελάκι βγει έξω και βρεθεί στα χέρια του "κομματικού", αρχίζει η δουλειά. Ο "κομματικός", βάζει μέσα το ψηφοδέλτιο, το κολλάει και το δίνει στον ψηφοφόρο- "πρόβατο" (έτσι αποκαλούν οι κομματικοί τους ψηφοφόρους που κρατάνε στο χέρι με υποσχέσεις και ρουσφέτια). Το "πρόβατο", πρέπει να ρίξει το κλειστό φακελάκι στην κάλπη και βγαίνοντας να παραδώσει στον "κομματικό", το δικό του άδειο φακελάκι. Εκεί θα ξαναμπεί ψηφοδέλτιο, θα κολληθεί και θα παραδοθεί στο επόμενο "πρόβατο". Μέχρι το βράδυ που θα κλείσει η κάλπη για κάθε κλεμμένο φακελάκι μπορεί να ψηφίσουν και 200-300 "πρόβατα".
-         Άσε τα παραμύθια ρε παππού -διαμαρτυρήθηκε ο "φωνακλάς"- αφού τα φακελάκια είναι μονογραμμένα.
-         Ναι αλλά κανένας δεν τσεκάρει τις μονογραφές όταν ανοίγει η κάλπη. Σκίζουν γρήγορα- γρήγορα τα φακελάκια να δουν τα αποτελέσματα, να πάνε σπίτια τους.
-         Άλλωστε - συμπλήρωσε ο νεαρός - η μονογραφή δεν αλλάζει, αφού η κομπίνα γίνεται στο ίδιο εκλογικό τμήμα,.
-         Όχι παιδί μου, διόρθωσε ο παππούς. Το φακελάκι μπορεί να ταξιδέψει από δω σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας. Υπάρχει σειρά προτεραιότητας ανά περιοχή. Προηγούνται τα τμήματα με τα περισσότερα "πρόβατα". Ακόμα και αν ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος είναι σχολαστικός και βρει την "λάθος" μονογραφή, αυτή θα είναι μόνο ΜΙΑ, αυτή του κλεμμένου. Τα υπόλοιπα φακελάκια θα έχουν την δική του. Άλλωστε...
Η πόρτα άνοιξε με θόρυβο και τον διέκοψε. Γυρίσαμε όλοι προς τον αστυνομικό που έβγαινε βαριεστημένος.
-Βρέθηκε;
Ο αστυνομικός ανασήκωσε τους ώμους.
-Είχε πέσει στην σακούλα με τα σκουπίδια. Τόση φασαρία για το τίποτα.
Γυρίσαμε όλοι και κοιτάξαμε τον παππού, αλλά αυτός είχε επιστρέψει στην σιωπή του.
Μόνο όταν ο 'φωνακλάς' έφυγε ξαφνικά για "να παρκάρει καλύτερα", τον άκουσα πίσω μου να μου ψιθυρίζει: -Πάει να ειδοποιήσει πως το τμήμα "κάηκε". Δεν μπορούν πια να πάρουν φακελάκι από δω.
Γύρισα και τον κοίταξα. Χαμογελούσε.
-Ναι παιδί μου. -μου απάντησε χωρίς να τον έχω ρωτήσει-. Την μια ήταν ένα χωραφάκι στο χωριό που θα μου το έπαιρνε ο δρόμος, την άλλη μια εγχείρηση που έπρεπε να κάνει η γρια μου... Ήμουν πολλά χρόνια "πρόβατο". Όχι πια!


  

Γεννημένοι Υπουργοί δεν υπάρχουν, γεννημένοι Ι5 ίσως!



Γεννημένοι Υπουργοί δεν υπάρχουν, γεννημένοι  Ι5  ίσως!

Το όλο εγχείρημα της διακυβέρνησης της χώρας για τα επόμενα χρόνια καθίσταται πολιτικός γρίφος. Από τη μια το πολιτικό σύστημα αναπαύτηκε στους μηχανισμούς της πλειοψηφίας και κατέρρευσε αφού πρώτα έχασε τον αυτοσεβασμό του και από την άλλη η πολιτεία που μέμφεται την πολιτική πρέπει η ίδια να δώσει νέες δυνάμεις σ’ αυτήν. Ένα είναι σίγουρο ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τελειώσανε, οι κυβερνήσεις ευρείας σύνθεσης έρχονται στο προσκήνιο και πρέπει το πολιτικό σύστημα να μάθει να συνεργάζεται. Τα κόμματα κρίνεται αναγκαίο να μάθουν να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Ο ελληνικός λαός ψήφισε μέσα σε ένα σκηνικό τεχνητής πόλωσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ ότι υπάρχουν πολλοί που ακόμα παρά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση μέσα σε διάστημα 40 ημερών δεν έλαβαν το μήνυμα των εκλογών. Αυτό είναι τυχαίο; Δε νομίζω! Ο καθένας σχετικά με το τι επιζητούσε ή και με το τι επιζητά ακόμα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα και τοποθετεί τον εαυτό του ή την παράταξή του στο πολιτικό γίγνεσθαι κατά το δοκούν. Όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού με κύρια χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής συγκυρίας και μετεξέλιξης την ένταση και την έκταση της οικονομικής κρίσης, τις βαθιές κοινωνικές διεργασίες και ανακατατάξεις και τέλος το κλείσιμο του ιστορικού κύκλου μερικών εκ των υπαρχόντων κομμάτων. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι πολιτικό πρόσημο θα έχει ο πολιτικός μας χάρτης τα επόμενα χρόνια.
            Το πέρασμα στην επόμενη φάση θα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο και δεν θα το λύσουν οι απανωτές εκλογές. Απαιτείται ένα σχέδιο που θα συνδυάζει την ανασυγκρότηση των θεσμών, τη ριζική δημοσιονομική εξυγίανση και την εκμετάλλευση των λιμναζουσών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Η Ευρωζώνη έχει δίκιο να απαιτεί δημοσιονομική εξυγίανση. Δεν έχει δίκιο, όμως, να εμμένει δογματικά σε μια συνταγή η οποία, αποδεδειγμένα πια, αντί να γιατρεύει σκοτώνει τον ασθενή. Γι’ αυτό το κρισιμότερο ζήτημα δεν είναι η σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά η εθνική διαπραγματευτική ομάδα που θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης 
Η πολιτική πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ως η τέχνη του εφικτού. Να υπόσχεται τόσα, όσα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Οι πολιτικοί πρέπει να πάψουν να λειτουργούν ως εκτελωνιστές της αθλιότητας να γυρίσουν σελίδα και να προσανατολίσουν τη στάση και συμπεριφορά τους στο μέλλον της διαφάνειας και της αξιοπρέπειας. Πρέπει να αντιληφθούν ότι η νεολαία ανασαίνει καμένο αέρα ζώντας σε μια κοινωνία καζίνο που τους δημιούργησε το πολιτικό σύστημα. Η Βουλή να γίνει Κιβωτός και κάνοντας το διάλογο εργαλείο συνεννόησης να ψάξει να βρει το κομμένο νήμα της ανάπτυξης και να το ενώσει. Αυτό έχει ανάγκη η χώρα αυτήν τη στιγμή και όχι κάποιους που σκιαμαχούν θεωρώντας τους εαυτούς τους αναντικατάστατους υπουργούς επιμένοντας ότι μόνο αυτοί μπορούν να μας σώσουν. Η γλυκιά γοητεία της παραπλάνησης… του ψηφοφόρου τέλειωσε. Τόσο αθώα, τόσο αφελώς, τόσο υπέροχα! Πρέπει να μπει τέλος στους Αλκιβιάδηδες της πολιτικής.
Τα κόμματα, που διαμορφώνουν την τέχνη τους για να προσελκύσουν και να πείσουν τους πολίτες για τη δική τους πολιτική πρόταση πρέπει να επινοήσουν τεχνικές και μεθόδους, ώστε ο λόγος τους να είναι αποτελεσματικός στην κομματική διαμάχη και στο σκληρό κομματικό ανταγωνισμό. Να πάψει ο βερμπαλισμός που χειραγωγεί πολύ εύκολα τις σκέψεις των … αθώων ψηφοφόρων. Εκτός αυτών έχω και μια άλλη παρατήρηση. Ο κόσμος συνηθίζει να ψηφίζει εκεί που διαμορφώνεται ένα ρεύμα, εκεί που επαγγέλλεται ένας εύκολος δρόμος και μια εύκολη λύση. Πρόκειται για τη γλυκιά αίσθηση της πλάνης. Πρόκειται για τον λαϊκίστικο βολονταρισμό των κομμάτων. Δυστυχώς και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις επικράτησε μια μανιχαϊστική αντίληψη με μοναδικά επιχειρήματα «Μνημόνιο – αντιμνημόνιο», «Ευρώπη ή όχι Ευρώπη» και «ευρώ ή δραχμή».  
Τελειώνοντας θα έλεγα ότι μετά την μεταπολίτευση πήραμε το δρόμο του ελευθερισμού και τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα ήταν συνθήματα. Καιρός είναι πλέον σ’ αυτή τη χώρα να γίνουν οι δυνατές μεταρρυθμίσεις επιτυγχάνοντας έτσι την επανίδρυση του κράτους. Χορτάσαμε διαπιστώσεις σε αυτή την ανοριακή κοινωνία του λαϊκισμού  της διαπλοκής και του «δήθεν».
Υ.Γ.1  Κάποιοι στην αριστερά νομίζουν ότι είναι πλασμένοι μόνο για ακτιβισμό. Θεωρούν την
           καταγγελία ενδημική ιδιότητά τους. Επιλέγουν πάντα αυτόν τον εύκολο και ασφαλή ρόλο
           του καταγγέλλοντος. Θρησκευτικά το «ωσαννά»από το «σταύρωσον» απέχει 3 ημέρες.
            Πολιτικά δεν ξέρω πόσο απέχει.
Υ.Γ.2  Ελπίζω και εύχομαι να μην περάσουμε από το «λεφτά υπάρχουν» στο  «βοήθα Παναγιά
           μου…».
  Υ.Γ.3  Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ αδιαφόρησαν που το κόμμα τους έχασε τεράστιο ποσοστό από τη
            δύναμή του. Αυτό που επεδίωξαν ήταν δυστυχώς να διαμορφώσουν βιώσιμες λύσεις
            για τους εαυτούς τους.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ




avocado
Καταπολεμά τον διαβήτη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Αποτρέπει τα εμφράγματα
Ρυθμίζει τη πίεση
Απαλύνει το δέρμα
banana
Προστατεύει τη καρδιά μας
Μαλακώνει τον βήχα
Δυναμώνει τα κόκαλα
Ρυθμίζει τη πίεση
Σταματά τη διάρροια
grapefruit
Προστατεύει από τα εμφράγματα
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη
Μειώνει τη χοληστερίνη
mango
Καταπολεμά τον καρκίνο
Ενισχύει τη μνήμη
Ρυθμίζει τον θυρεοειδή
Βοηθά τη πέψη
Προστατεύει από την Νόσο του Alzheimer
αγκινάρα
Βοηθά στη πέψη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Προστατεύει τη καρδιά μας
Σταθεροποιεί το ζάχαρο
Προστατεύει από Ηπατίτιδες
ανανάς
Δυναμώνει τα κόκκαλα
Απαλύνει το κρύωμα
Βοηθά τη πέψη
Εξαφανίζει οζίδια
Σταματά τη διάρροια
βερίκοκο
Καταπολεμά τον καρκίνο
Ρυθμίζει τη πίεση
Προστατεύει την όραση
Προστατεύει από Alzheimer
Επιβραδύνει τη γήρανση
βρώμη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Καταπολεμά τον καρκίνο
Καταπολεμά τον διαβήτη
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
Απαλύνει το δέρμα
γιαούρτι
Προστατεύει από έλκη
Δυναμώνει τα κόκκαλα
Μειώνει τη χοληστερίνη
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Βοηθά τη πέψη
γλυκοπατάτα
Προστατεύει την όραση
Φτιάχνει τη διάθεση
Καταπολεμά τον καρκίνο
Δυναμώνει τα κόκκαλα

 
δαμάσκηνο
Επιβραδύνει τη γήρανση
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
Ενισχύει τη μνήμη
Μειώνει τη χοληστερίνη
Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις
ελαιόλαδο
Προστατεύει την καρδιά μας
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Καταπολεμά τον καρκίνο
Καταπολεμά τον διαβήτη
Απαλύνει το δέρμα
καρότα
Προστατεύουν την όραση
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
καρπούζι
Προστατεύει τον προστάτη
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Μειώνει τη χοληστερίνη
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Ρυθμίζει τη πίεση
καρύδια
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ενισχύουν τη μνήμη
Φτιάχνουν τη διάθεση
Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις
κάστανα
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Προστατεύουν  τη καρδιά μας
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ρυθμίζουν τη πίεση
καυτερές πιπεριές (τσίλι)
Βοηθούν τη πέψη
Απαλύνουν τον πονόλαιμο
Θεραπεύουν την ιγμορίτιδα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
κεράσια
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Θεραπεύουν την αϋπνία
Επιβραδύνουν τη γήρανση
Προστατεύουν από την νόσο Αlzheimer
κουνουπίδι
Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη
Καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού
Δυναμώνει τα κόκκαλα
Εξαφανίζει τις μελανιές
Προφυλάσσει από καρδιακές παθήσεις
κρεμμύδια
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Σκοτώνουν τα βακτηρίδια
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τους μύκητες
λάχανο
Καταπολεμά τον καρκίνο
Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Προστατεύει τη καρδιά μας
Βοηθά στις αιμορροϊδες
λεμόνια
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν την καρδιά μας
Ρυθμίζουν τη πίεση
Απαλύνουν το δέρμα
Θεραπεύουν το σκορβούτο
λιναρόσποροι
Βοηθούν τη πέψη
Καταπολεμούν τον διαβήτη
Προστατεύουν την καρδιά μας
Βελτιώνουν την πνευματική μας υγεία
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
μανιτάρια
Ρυθμίζουν τη πίεση
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Σκοτώνουν τα βακτηρίδια
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Δυναμώνουν τα κόκκαλα
μέλι
Επουλώνει πληγές
Βοηθά τη πέψη
Προστατεύει από έλκη
Αυξάνει την ενέργεια
Καταπολεμά τις αλλεργίες
 μήλα
Προστατεύουν τη καρδιά
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα
Σταματούν τη διάρροια
Βελτιώνουν τη Νεφρική Ανεπάρκεια
Μαλακώνουν τις αρθρώσεις (αποτρέπουν την αρθρίτιδα)
μούρα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Σταθεροποιούν το ζάχαρο
Ενισχύουν τη μνήμη
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα
μπρόκολο
Δυναμώνει τα κόκκαλα
Προστατεύει την όραση
Καταπολεμά τον καρκίνο
Προστατεύει τη καρδιά μας
Ρυθμίζει τη πίεση
νερό
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Καταπολεμά τη πέτρα στα νεφρά
Απαλύνει το δέρμα

 
ντομάτα
Προστατεύει τον προστάτη
Καταπολεμά τον καρκίνο
Μειώνει τη χοληστερίνη
Προστατεύει την καρδιά μας

 
παντζάρια
Ρυθμίζουν τη πίεση
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Δυναμώνουν τα κόκαλα
Προστατεύουν τη καρδιά μας
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
πεπόνια, μηλοπέπονα
Προστατεύουν την όραση
Ρυθμίζουν τη πίεση
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
πίτουρο
Καταπολεμά τον κολονιαίο προστάτη
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
Μειώνει τη χοληστερίνη
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Βελτιώνει τη πέψη
πορτοκάλια
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν την καρδιά μας
Ρυθμίζουν την αναπνοή

 
πράσινο λεμόνι (lime)
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν την καρδιά μας
Ρυθμίζει τη πίεση
Απαλύνει το δέρμα
Θεραπεύει το σκορβούτο
πράσινο τσάι
Καταπολεμά τον καρκίνο
Προστατεύει την καρδιά μας
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Σκοτώνει τα βακτηρίδια
ροδάκινα
Θεραπεύουν την δυσκοιλιότητα
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Βοηθούν στην αποτροπή εγκεφαλικών
Βοηθούν τη πέψη
Βοηθούν στις αιμορροΐδες
ρύζι
Προστατεύει την καρδιά μας
Καταπολεμά τον διαβήτη
Καταπολεμά τη πέτρα στα νεφρά
Καταπολεμά τον καρκίνο
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
σκόρδο
Μειώνει τη χοληστερίνη
Ρυθμίζει την πίεση
Καταπολεμά τον καρκίνο
Σκοτώνει τα βακτηρίδια
Καταπολεμά τους μύκητες
σπόροι σιταριού
Καταπολεμά τον κολονιαίο προστάτη
Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
Μειώνει τη χοληστερίνη
Βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών
Βελτιώνει τη πέψη
σταφύλια
Προστατεύουν την όραση
Καταπολεμούν τη πέτρα στα νεφρά
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος
Προστατεύουν την καρδιά μας
σύκα
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Βοηθούν στην αποτροπή εγκεφαλικών
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
 Ρυθμίζουν την πίεση
φασόλια
Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα
Βοηθούν τις αιμορροΐδες
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Σταθεροποιούν το ζάχαρο
φράουλες
Καταπολεμούν τον καρκίνο
Προστατεύουν την καρδιά μας
Ενισχύουν τη μνήμη
Μειώνουν το άγχος

 
φυστίκια
Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις
Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη
Μειώνουν τη χοληστερίνη
Δημιουργούν/Επιδεινώνουν πεπτικές διαταραχές
ψάρι
Προστατεύει την καρδιά μας
Ενισχύει τη μνήμη




 7 "ΜΗ" μετά το φαγητό
Μη καπνίσετε – Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.
Μη φάτε αμέσως φρούτα – Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.
Μη πιείτε τσάι – Διότι τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού  μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.
Μη χαλαρώσετε τη ζώνη/Μη ξεκουμπώσετε ρούχα - Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.
Μη κάνετε μπάνιο – Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.
Μη περπατήσετε/Μη περιφέρεστε – Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.
Μη κοιμηθείτε αμέσως – Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.


ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ - ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ

ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ







Η ΤΡΟΦΗ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚO


 
ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ; ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ; ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και να εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!
 
ΑΫΠΝΙΑ; ΤΡΩΤΕ ΜΕΛΙ
Χρ ησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.
 
ΑΣΘΜΑ; ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων.. (όταν ήμουν νέος, η μητέρα μου έκανε συσκευασίες με κρεμμύδι και τις τοποθετούσε στο στήθος μου, βοηθούσε στις αναπνευστικές παθήσεις και πραγματικά με έκανε να αναπνέω καλύτερα).
 

ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ;
 ΜΠΑΝΑΝΕΣ - GINGER
Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το Τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.
 
ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ; ΠΙΝΕΤΕ ΧΥΜΟ ΜΟΥΡΩΝ
Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.
 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ; ΤΡΩΤΕ ΑΝΑΝΑ
Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά.
 
ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ; ΤΡΩΤΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ
Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.
 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ; ΤΡΩΤΕ ΣΤΡΕΙΔΙΑ
Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.
 
ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΡΔΟ
Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι (μύτη) με σκόρδο. (θυμηθείτε, το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη).

ΒΗΧΑΣ;
 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ 
Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne) με προσοχή, μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ; ΤΡΩΤΕ ΣΙΤΑΡΙ, ΠΙΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑ ΝΟ
Συμβάλλει στη διατήρηση των οιστρογόνων σε υγιή επίπεδα..
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ένα καλό αντίδοτο είναι βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α που βρέθηκε στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.
 
ΕΛΚΗ; ΤΡΩΤΕ ΛΑΧΑΝΟ
Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο γαστρικών όσο και δωδεκαδακτυλικών ελκών.

ΔΙΑΡΡΟΙΑ;
 ΤΡΩΝΕ ΜΗΛΑ
Ψήστε στη σχάρα ένα μήλο με τη φλούδα του, αφήστε το να γίνει καφέ και φάτε το, για να θεραπεύσετε αυτή την κατάσταση. (Οι μπανάνες είναι καλές για αυτήν την πάθηση).

ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ; ΤΡΩΤΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη.

ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ; ΤΡΩΤΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 
Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ
Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ:
 Μικρό αλλά πανίσχυρο. Είναι μια καλή πηγή Καλίου, Μαγνησίου, Βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι διπλάσια από του πορτοκαλιού.

ΜΗΛΟ: Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.


ΦΡΑΟΥΛΑ: Προστατευτικό φρούτο. Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο προκαλώντας, αιμοφόρα αγγεία που φράζουν τις ελεύθερες ρίζες. (Στην πραγματικότητα, κάθε berry (strawberry, blueberry κλπ) είναι καλό. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μας κρατούν νέους. Τα Βατόμουρα (blueberries) είναι τα καλύτερα και πολύ ευπροσάρμοστα στον τομέα της υγείας. Θα διώξουν όλες τις ελεύθερες ρίζες που έχουν εισβάλει στο σώμα μας).

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Γλυκύτατο φάρμακο. Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα, χαμηλότερη τη χοληστερόλη, την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Παγωμένο σβήνει τη δίψα. Αποτελείται από 92% νερό, είναι επίσης συσκευασμένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης, η οποία βοηθά ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπένιο - οξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. ?λλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κ άλιο. (το καρπούζι έχει, επίσης, φυσικές ουσίες [φυσικές πηγές SPF] που διατηρούν το δέρμα μας υγιές, προστατεύοντας το από τις καρκινογόνες ακτίνες SUV).

ΓΚΟΥΑΒΑ & ΠΑΠΑΓΙΑ: Κορυφαία για τη Βιταμίνη C. Είναι σαφείς νικητές για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε Βιταμίνη C. Γκουάβα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

ΠΑΠΑΓΙΑ: Είναι πλούσια σε καροτίνη, που είναι καλή για τα μάτια μας (επίσης καλή για τα αέρια και τη δυσπεψία).

ΝΤΟΜΑΤΑ: Είναι πολύ καλή ως
προληπτικό μέτρο για τους άνδρες. Τους κρατά μακριά από προβλήματα προστάτη.
 
Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα!
Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα. Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!

Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου. Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα. Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά.  Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή. Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο. Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά. Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ. Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του. Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.
Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν: καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος. τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.

Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.
(Σημείωση «ID») Το αναδημοσιεύουμε γιατί και αν δεν αληθεύουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, το λεμόνι δεν βλάπτει. Η καχυποψία του κοινού όσον αφορά τις προθέσεις των μεγάλων πολυεθνικών δεν έχει αυξηθεί τυχαία τα τελευταία 30 χρόνια. Υπήρξαν ζωντανά παραδείγματα Εγκληματικών Ενεργειών κατά της Ανθρωπότητας από αρκετές Φαρμακοβιομηχανίες, μερικές από τις οποίες τελικά στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν. Οι καπνοβιομηχανίες είναι ένα παράδειγμα. Το ίδιο συνέβη με τις ορμόνες.

Οι Φαρμακοβιομηχανίες έπεισαν του γιατρούς ότι οι ορμόνες βελτιώνουν την εμφάνιση της γυναίκας μετά την εμμηνόμαυση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ για πάνω από 20 χρόνια να φορτώνουν τον οργανισμό τους με περιττές ορμόνες και με αποτέλεσμα ο αριθμός των καρκινογεννήσεων στις συγκεκριμένες γυναίκες να εκατονταπλασιαστεί και να πεθάνουν εκατομμύρια γυναίκες! Έπρεπε δηλαδή, να πεθάνουν τόσα εκατομμύρια γυναίκες για να παραδεχτούν τελικά, ότι οι ορμόνες παράγουν καρκινογενήσεις; Υπάρχουν πολλές πανεπιστημιακές μελέτες οι οποίες «πνίγονται» από τις Φαρμακοβιομηχανίες, που στηρίζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, αντί της χημειοθεραπείας, όμως τα κέδρη από τη διάθεση αυτού του χημικού φαρμάκου είναι τεράστια! )






ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΝΕΦΡΑ


ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ  1  ΔΟΛΛΑΡΙΟ

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας  άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας.
Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Πως γίνεται αυτό ;

Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το  για να καθαρίσει.

 Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό, βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ τοάδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει.


Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου με το κατούρημα.

Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.

Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.

Παρακαλώ στείλε το σε όλους σου τους φίλους !