Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Λευκές νύχτες … μαύρες μέρες!



                             

Λευκές νύχτες … μαύρες μέρες!
Η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη τους θερινούς μήνες καταντά  ένα ατέλειωτο πανηγύρι. Μετά από τις τόσες γιορτές χλωρίδας και πανίδας ο Δήμος Καλαμάτας θέλει να προσθέσει και άλλη μία γιορτή τις «Λευκές νύχτες» φιλοδοξώντας ότι θα καθιερωθεί σε θεσμό. Εκτιμώ ότι αυτή η γιορτή ούτε θα αυξήσει το τζίρο της αγοράς ούτε θα διευρύνει την ανάπτυξη της περιοχής. Θα είναι μια γιορτή εντυπωσιασμού, μια γιορτή που θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να ξενυχτήσει άλλη μία βραδιά. Αυτή όμως πρέπει να είναι η στόχευση των τοπικών αρχόντων; Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διέρχεται η χώρα υποχρέωση των τοπικών αρχόντων θα έπρεπε να είναι η προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και κακών συνηθειών, καθώς  και το πάτημα φρένου στον καταναλωτισμό. Χόρτασε πανηγύρια ο κόσμος όλο το καλοκαίρι

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013


Αλλουβρόχηδες στην εκπαίδευση υπήρχαν και υπάρχουν σε όλα τα πόστα.

Η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα πρόσφατα έκαναν την επισκεψή τους στο χώρο της εκπαίδευσης. Ο χώρος της εκπαίδευσης πάντα αποτελούσε τον εύκολο «αντίπαλο» όταν ξεσπούσε μια κρίση. Πάντα ο κλάδος των εκπαιδευτικών είχε πολλά θύματα σε περιόδους κρίσης. Αυτό όμως συνέβαινε γιατί πάντα στο χώρο της εκπαίδευσης συνδικαλιστικά υπήρχε μια εσωστρέφεια που δεν άφηνε την διεκδίκηση ενωμένη να φθάσει στον προορισμό της. Υπήρχε αυτή η συνδικαλιστική παραταξιακή φαγωμάρα που έβλεπε το δέντρο και δεν έβλεπε το δάσος. Αυτό προσωπικά το έχω βιώσει δύο φορές ως σύνεδρος σε συνέδρια της ΟΛΜΕ. Αυτό που παρατηρείς στο χώρο που εξελίσσεται το συνέδριο είναι

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Εξαιρετικό άρθρο J.M. Lamarque για τους Έλληνες: "Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις"!

Ο Jose Manuel Lamarque συστήνεται: Eίμαι δημοσιογράφος, εξειδικευμένος σε ευρωπαϊκά θέματα, και θέματα γεωπολιτικής. Όντας αντιμέτωπος με την κατάσταση στην Ελλάδα, αναρωτήθηκα πώς μπορώ να βοηθήσω θέτοντας τον εαυτό μου στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Ο καλύτερος τρόπος ήταν να μιλήσω απευθείας στους Έλληνες και σε όλους όσους αγαπούν αυτή τη χώρα, μέσω ενός Blogg. Μια τέτοια πλατφόρμα ελευθερίας λόγου μου δίνει την ευκαιρία να μεταφέρω τις σκέψεις μου, τις ιδέες μου και την αγάπη μου για την Ελλάδα. Πιστεύω σε όλες τις πρωτοβουλίες υπέρ αυτής της χώρας, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να διασώσουμε και να ξαναδώσουμε την ελπίδα στον ελληνικό λαό, ώστε να του δείξουμε ότι δεν είναι μόνος. Ακόμα κι αν η συνεισφορά μου είναι μια σταγόνα στη Μεσόγειο, πιστεύω ότι το άθροισμα των σταγόνων μπορεί να γίνει ένα ποτάμι. J.M.L.

Εξαιρετικό άρθρο J.M. Lamarque για τους Έλληνες: "Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις"!


Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα. Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα

Απίθανες χρήσεις της φλούδας των φρούτων!



Απίθανες χρήσεις της φλούδας των φρούτων!

Γιατί δεν πρέπει να βγάζετε τη φλούδα από τα φρούτα.
Ο φλοιός των φρούτων συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια, ενώ μπορεί να χρησιμεύσει με άλλους τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού αλλά και στην αισθητική του σώματος που ούτε καν φαντάζεστε. Γι’ αυτό πριν στο καλάθι των αχρήστων τις φλούδες των εσπεριδοειδών, της πατάτας και άλλων ριζών ή κονδύλων δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτή τη ζωή ρίχνοντας μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που ακολουθεί:

1. Καθαρίστε τα λίπη από διάφορες επιφάνειες: Πασπαλίστε τη βρόμικη περιοχή με αλάτι ή μαγειρική σόδα και στη συνέχεια τρίψτε με φλούδα λεμονιού. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε όλες τις επιφάνειες εκτός από το μάρμαρο.

2. Γυαλίστε το φλιτζάνι του καφέ: Βάλτε πάγο, αλάτι και φλούδες λεμονιού μέσα στο φλιτζάνι, αναδεύστε για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

3. Καθαρίστε τον βραστήρα: Για να φύγουν τα αντιαισθητικά άλατα, γεμίστε το δοχείο με νερό και μια χούφτα φλούδες λεμονιού και αφήστε να πάρει βράση. Σβήστε τον και αφήστε τον έτσι για μια ώρα, στραγγίξτε και ξεπλύντε καλά.

4. Για να μην πετρώσει η ζάχαρη στο βάζο, βάλτε στη βάση μία φλούδα λεμονιού και μετά γεμίστε με ζάχαρη.

5. Scrub σώματος: Βάλτε ζάχαρη στο εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας και τρίψτε το ζώμα σας. Ξεπλύνετε καλά στο ντους.


6. Τόνωση προσώπου: Για ένα τονωτικό του δέρματος, τρίψτε φλούδες πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ στο πρόσωπο (αποφεύγοντας τα μάτια) και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

7. Ενυδάτωση επιδερμίδας: Τρίψτε το σαρκώδες μέρος της φλούδας του αβοκάντο στο πρόσωπο ως μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

8. Για τους μαύρους κύκλους: Οι φλούδες της πατάτας μειώνουν τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο από τα μάτια, αφήνοντάς τες με την υγρή πλευρά τους στο σημείο για 15 λεπτά.

9. Εξαιτίας της ψηλής περιεκτικότητας της φλούδας πορτοκαλιού σε εύφλεκτο λάδι μπορεί να αποξηρανθεί και να χρησιμοποιηθεί για προσάναμμα στο τζάκι.

10. Κρατήστε μακριά τις γάτες από τα φυτά: Βάλτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού στο χώμα.

11. Για να αρωματίσετε το χώρο σας, ειδικά εάν έχετε τηγανίσει ή ψήσει ψάρι, βράστε τις φλούδες μαζί με ξύλο κανέλας και φλούδες μανταρινιού και το σπίτι θα μοσχοβολήσει φρεσκάδα.

12. Απομακρύνετε τη μελίγκρα: Μήπως τα τριαντάφυλλα και γενικά τα φυτά σας υποφέρουν από μελίγκρα; Θάψτε αποξηραμένη ή κομμένη σε κομμάτια μπανανόφλουδα μέσα στο χώμα.
13. Γυαλίστε τα ασημικά σας: Αρχικά, αφαιρέστε από τη φλούδα οποιαδήποτε ίνα έχει απομείνει και ξεκινήστε να τρίβετε με το εσωτερικό της φλούδας τα ασημικά. Όταν τελειώσετε, περάστε το αντικείμενο που καθαρίσατε με ένα μαλακό πανί.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Κάτι μας θυμίζει!!!

ΘΕΛΕΤΕ να γελάσετε ΠΙΚΡΑ; .

Θέλετε ; 
Διότι ο κατάλογος που ακολουθεί κάτι θα σας θυμίσει από το σήμερα
που  ο τόπος κυριαρχείται από ξένους κερδοσκόπους και Έλληνες απατεωνίσκους.
Πολλά επίσης θα σάς εξηγήσει, καθότι ένα κράτος που γεννιέται χρεωμένο, πού λέτε ότι θα καταλήξει;...
 
Λοιπόν:
Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή,
«συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών,
δια την χρηματοδότησιν του αγώνος».

Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:

- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να
καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών,
δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!).

Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.

Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:

- Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
- Μεσιτικά 68.000 λίρες
- Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
- Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
- Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες.

Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την
κατασκευή δύο φρεγατών.
Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου,όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο.
Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι;

Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών  πλοιαρίων.
Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση.
Συνεχίζουμε:

- Για μισθοδοσία φιλέλληνα (;) Κόχραν 37.000 λίρες
- Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
- Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες

Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στηνΕλλάδα μόλις 190.000 λίρες.
 
Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων,
κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα
στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες.
Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου.

Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες.
Ο Γκούρας για παράδειγμα,είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων,αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους.
Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.  
Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή        ( Να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας...  ...της  περιουσίας   του κράτους ).

Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο. Περιείχε μία μόλις πρόταση:

«Κύριε Κυβερνήτα,
εις το ταμείον του κράτους έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».