Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η τοποθετησή μου στο περιφερειακό συμβούλιο στις 24-1-2014 Πάντα τα ίδια και τα ίδια… για τα σκουπίδια!



Η τοποθετησή μου στο περιφερειακό συμβούλιο στις 24-1-2014
Πάντα τα ίδια και τα ίδια… για τα σκουπίδια!
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την τοποθέτηση μου με ένα κινέζικο ανέκδοτο που λέει: «Ρώτησαν κάποτε έναν κινέζο γιατί δεν επισκευάζει την τρύπια στέγη του σπιτιού του και εκείνος απάντησε, όταν βρέχει δεν μπορώ και όταν δεν βρέχει δεν το σκέφτομαι.» Αυτή ήταν η νοοτροπία με την οποία  αντιμετώπιζαν την επίλυση των προβλημάτων επί σειρά ετών. Κάποιοι επί σειρά ετών για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών είχαν διαλέξει ως  βηματισμό  το σημειωτόν και την όπισθεν. Τώρα που το πρόβλημα απέχτησε βηματισμό επίλυσης αντιδρούν διότι δεν τους βολεύει,  θέλουν τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πάντα τα ίδια και τα ίδια… για τα σκουπίδια!



                
Πάντα τα ίδια και τα ίδια… για τα σκουπίδια!
Έχω κουραστεί  σ’ αυτή τη χώρα συνεχώς να ακούω «όχι» για θέματα που σε άλλα κράτη ισχύουν αυτονόητα «ναι». Έχω κουραστεί  να ακούω «όχι» και τα πρόστιμα από την Ε.Ε. να πέφτουν το ένα μετά το άλλο καθώς και χρήματα πολλά να ξοδεύονται για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και χωροθετήσεις.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ




Αντιγραφή διαδυκτιακού δημοσίευματος

Ο Θύμιος προέρχεται από φτωχή οικογένεια. Είναι μορφωμένος με υψηλή θέση στο Δημόσιο και παντρεμένος με την αγάπη των φοιτητικών του χρόνων, τη Βαγγελίτσα, υπάλληλο ΔΕΚΟ. Έχουν δυο παιδιά σπουδαγμένα στην Αγγλία.
Ο Θύμιος και η Βαγγελίτσα γνωρίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας '70. Εκείνη ήταν μια κοπέλα που παρότι δεν είχε τελειώσει το σχολείο, είχε τα θέλγητρα και την βούληση να πετύχει ένα καλό γάμο και να κάνει μια άνετη ζωή. Αυτό επετεύχθη μέσω Θύμιου.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή σας μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην υγεία σας, όπως δείχνουν νέες μεγάλες έρευνες.



Μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή σας μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην υγεία σας, όπως δείχνουν νέες μεγάλες έρευνες.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών        Χρήστος Πίτσαβος,
O αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών           Νίκος Παπαϊωάννου και
O καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Καφάτος
δίνουν πρακτικές συμβουλές για να αλλάξετε με ανώδυνο τρόπο (χωρίς να το καταλάβετε) το προφίλ της υγείας σας.