Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η επανίδρυση Αυτοδιοίκησης και Κράτους απαιτεί κουλτούρα συνεργασίας.

Η πρόοδος στην τεχνολογία, ιδιαίτερα στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, στην ενοποίηση των παγκόσμιων αγορών και στην απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων, επέβαλε νέες συνθήκες ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών, των επιχειρήσεων και των ατόμων. Η ανάγκη για επανίδρυση του κράτους στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου έγινε εξαιρετικά έντονη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.  Εμείς ως χώρα είχαμε διαλέξει ως βηματισμό το σημειωτόν και την όπισθεν καθώς και τα μεγάλα λόγια.
Σήμερα αν θέλουμε επανίδρυση της κοινωνίας, θα πρέπει η κουλτούρα συνεργασίας είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε αυτοδιοικητικό να γίνει πλέον συστατικό στοιχείο του πολιτικού μας συστήματος για την επόμενη χρονική περίοδο.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Από το «my school» θα οδηγηθούμε στο Ιδιωτικοποιημένο σχολείο.



                                           

Από το «my school» θα οδηγηθούμε στο Ιδιωτικοποιημένο σχολείο.

Με το τίτλο «my school» χαρακτηρίζεται το  Πληροφοριακό Σύστημα Σχολικών Μονάδων και Διοικητικών Δομών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας, το «my school»  έρχεται να ενοποιήσει αρκετά πληροφορικά συστήματα που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα στα σχολεία όπως το survey, το ΝΕΣΤΩΡ, το e-School, το        e-DataCenter καθώς και το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Δηλαδή το υπουργείο προσπαθεί να μας πείσει ότι τα σχέδια αυτά είναι αθώα και ότι το «my school» θα αποτελέσει μόνο μια μεγάλη βάση δεδομένων που θα περιέχει όλα τα παραπάνω και που σαν μοναδικό σκοπό θα έχει να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει της υποδομές του υποβαθμισμένου δημόσιου σχολείου.