Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Με χρησμό του μαντείου των Δελφών και της Πυθίας μοιάζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος.



Με χρησμό του μαντείου των Δελφών και της Πυθίας μοιάζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
 Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. αφού απέτυχε παταγωδώς σε όλα όσα είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και αφού οδήγησε τη χώρα σε πολύ χειρότερη θέση από ό,τι την παρέλαβε, πετάει το μπαλάκι στο λαό  για μια δήθεν δημοκρατική νομιμοποίηση, για να βάλει αυτός μόνος του τη θηλιά στο λαιμό του! Εκτιμώ ότι πρόκειται για την πιο ανεύθυνη στάση που έλαβε ποτέ κυβέρνηση  στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.
      Το βασικό ζήτημα που θέτει μέσω του δημοψηφίσματος είναι «Θέλεις φορολογία, μείωση σε μισθούς και σε συντάξεις και υποδούλωση στους Θεσμούς ή …την ευτυχία και την ελευθερία;». Και απ’ ότι φαίνεται είναι τόσο …ευοίωνη η προοπτική που ανοίγεται με την πρόταση της συγκυβέρνησης, που οι Έλληνες τρέχουν μαζικά και σχηματίζουν ουρές για να βγάλουν και το τελευταίο τους ευρώ! Όμως η δημαγωγία δεν σταματά εδώ, έχει και συνέχεια. Η συγκυβέρνηση υπαινίσσεται ότι εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, όταν είναι ολοφάνερη με μια οποιαδήποτε ορθολογική προσέγγιση ότι η σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεδομένη. Είμαστε ήδη πλήρως απομονωμένοι ακόμα και από την Κύπρο.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ως κυλιόμενη άμμος φαίνεται η εξέλιξη της νέας επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων.



Ως κυλιόμενη άμμος φαίνεται η εξέλιξη της  νέας επιλογής των Διευθυντών  Σχολικών Μονάδων.
      Η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών των σχολείων της χώρας προφανώς και χρειάζεται βελτίωση και εκσυγχρονισμό. Πρωτίστως ο εκσυγχρονισμός αφορά κυρίως τις αρμοδιότητες και το ρόλο της διοίκησης του σχολείου. Αντί λοιπόν να διαμορφωθεί το όλο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου με μια νέα νομοθετική πρόταση, επιχειρείται κατά τι μόνο αλλαγή στον τρόπο της εκλογής και μόνο των Διευθυντών. Εκτιμώ ότι τελικά θα προσθέσει προβλήματα γιατί μετασχηματίζει τον παιδαγωγικό ρόλο των Συλλόγων Διδασκόντων σε μορφή συνδικαλιστικού σωματείου.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΗΝΥΜΑ



Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος
MSc Ηθ. Φιλοσοφίας - Μαθηματικός
6977020327 - 2721093476
e-mail:  stavr-th@otenet.gr   
ιστοσελίδα: stavrianopoulos.blogspot.gr
Υποψήφιος Δ/ντής μόνο στο 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Σύντομο μήνυμα
Συνάδελφοι
βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων. Εσείς με την ψήφο σας καλείστε να αντικαταστήσετε τη «μαϊμού» συνέντευξη του παρελθόντος. Ο χρόνος, ως κριτής, θα αποφανθεί για το αποτέλεσμα.
Θεωρώ ότι στη ζωή μας κάποιες στιγμές αισθανόμαστε την ανάγκη στήριξης από κάποιους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούν να μας την προσφέρουν. Κάποιοι από αυτούς το πράττουν. Κάποιοι άλλοι όχι. Η ζωή προς στιγμήν μπορεί να κάνει στάση. Το ταξίδι όμως της ζωής συνεχίζεται.
Επί σειρά ετών ασχολήθηκα με τη Διοίκηση, το Συνδικαλισμό, την Αυτοδιοίκηση, τα Περιβαλλοντικά και τον Πολιτισμό αλλά πάντα παρέμενα μάχιμος εκπαιδευτικός. Ποτέ δεν εξέλαβα την ενασχόληση με τα κοινά ως πρωτογενές υλικό για να χτίσω το συμφέρον μου.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ...



 

Πορεία  στο  χρόνο ...

ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

τηλ. 6977020327  &  e-mail: stavr-th@otenet.gr

Προσωπικά στοιχεία
Γεννήθηκα το 1958 στη Βαλύρα-Μεσσηνίας και από το 1998 ζω μόνιμα στην Καλαμάτα. Είμαι παντρεμένος με τη Φιλόλογο Γεωργία Μαγκλάρα με την οποία έχουμε αποκτήσει δυο κόρες την Σάφη απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και την Χαρά  φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση.

Βιογραφικό σημείωμα.
Σπουδές
·        Απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου  Πατρών.
·        Κάτοχος τίτλου  MSc  Ηθ. Φιλοσοφίας.