Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Χρήσιμη δεν είναι μόνο η «σκούπα» … αλλά και το «σκουπόξυλο».



Χρήσιμη δεν είναι μόνο η «σκούπα» … αλλά και το «σκουπόξυλο».

Τελευταία διαβάζουμε και ακούμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι με εντολή των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης έχει διαταχθεί «σκούπα» στα μεγάλα αστικά κέντρα για τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει  την Αθήνα και τις άλλες μεγαλουπόλεις. Τη «σκούπα» στη συνέχεια μιμήθηκε και δήλωσε ότι θα εφαρμόσει και ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας για τους γυφτοβούλγαρους ψετοεμπόρους και επαίτες που έχουν κατακλύσει τα πάρκα και τις παραλίες της πόλης και τα έχουν μετατρέψει σε βρώμικους καταυλισμούς. Εκτιμώ ότι και οι δύο ενέργειες αν και καθυστερημένες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.
Τελευταία επίσης διαβάζουμε και ακούμε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να γίνεται μεγάλη αντάρα, πολύ γκρίνια και πολύς μπουχός να σηκώνεται για τη διάδοχη κατάσταση πρώτα στη ΣΥΚΙΚΗ, μετά στην ΕΑΣ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) και τέλος στο εμπορικό και βιομηχανικό ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μεσσηνίας. Σίγουρα αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον που οδηγεί τα πράγματα σε γκρίνια και έντονες αντιπαραθέσεις δεν γίνεται τυχαία αλλά από κάπου εκπορεύεται. Είναι πολλά τα συμφέροντα και τα οφέλη που χειρίζονται τα διοικητικά συμβούλια των παραπάνω θεσμών, καθώς επίσης δεν πρέπει να παραβλέψομε ότι ο μισθός του προέδρου σε κάθε μία από τις παραπάνω υπηρεσίες ξεπερνά τις 3000 € που στις μέρες μας αυτό το ποσό αποτελεί τεράστιο μισθό.  Όπως λέει και η λαϊκή σοφία ο καυγάς φυσικά γίνεται για το «πάπλωμα».
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στη διεκδίκηση της προεδρίας στο Μεσσηνιακό ΓΣ, στην πρώην ΝΕΛΕ, στο ΝΟΚ ή και αλλού όπου είναι άμισθες οι θέσεις του προέδρου. Εκεί η διάδοχη κατάσταση εξελίσσεται ομαλά χωρίς γκρίνιες και αντιπαραθέσεις
Τελικά σε αυτήν τη χώρα που ζούμε και ανασαίνουμε χρήσιμη δεν είναι μόνο η «σκούπα» αλλά και το «σκουπόξυλο».
Σύντομα φίλοι μου θα επανέλθω με τέτοια απλά και καθημερινά θέματα τα οποία όμως είναι πολύ προκλητικά. Γιατί στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα μας από ότι φαίνεται κάποιοι συνεχίζουν να είναι απείρως προκλητικοί.

Τάκης Ι. Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου