Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σημαία – Ρατσισμός Μύθος, σύγχυση ή πραγματικότητα.



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΟΤΕ.


Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία, Ε,  τώρα μεγάλωσε και έρχεται ως αρχηγός στο "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων" για να διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!!
 
O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής.
Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.

Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε ,νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό (!).
 
Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ως ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον. Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων...
(εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.
Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι μετά την τηλεοπτική του προβολή.
Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς "επένδυση" για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη. Έτσι προετοιμάζουν, το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων" η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.
Κ.Λ.Π. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

28η Οκτωβρίου – Σημαία – Ρατσισμός
Μύθος, σύγχυση ή πραγματικότητα.

του Θόδωρου Σταυριανόπουλου

Εκπαιδευτικού



           


Κάθε χρόνο παραμονές 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου ημέρες εθνικών επετείων τα Μ.Μ.Ε. γεμίζουν με αμέτρητες ώρες τηλεοπτικού χρόνου και γράφονται αμέτρητες σελίδες για το ποιος πρέπει ή δεν πρέπει να παρελάσει κρατώντας την Ελληνική Σημαία.
            Ως απλός πολίτης αλλά και ως  άνθρωπος της εκπαίδευσης στεναχωριέμαι. Γι’ αυτό θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου, ξεδιπλώνοντας καλοπροαίρετα την κάθε επετειακή σύγχυση.
            Αρχικά θέλω να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι οι μέρες αυτές αποτελούν υπερήφανες εθνικές στιγμές, πολλοί Έλληνες πατριώτες θυσίασαν τη ζωή τους για ιδανικά, ιδεολογία και για τη λευτεριά του γένους μας και  πολλοί από αυτούς που βγαίνουν και μιλούν είναι «τσάμπα μάγκες» και  μ’ αυτά που λένε κατά καιρούς τρίζουν τα κόκαλα αυτών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.
            Θεωρώ ότι αυτοί που έπεσαν μαχόμενοι για την λευτεριά της πατρίδας τους αν είχαν λόγο θα μας «έκραζαν» και θα ήταν αδιαπραγμάτευτοι με την παραχώρηση των εθνικών μας συμβόλων σε αλλοεθνείς.
            Ενίσταμαι και θέλω ξεκάθαρα χωρίς καμία προκατάληψη και κανένα ίχνος ρατσισμού να καταθέσω την άποψή μου , βοηθώντας στην άμβλυνση της αντιπαράθεσης που έχει προκύψει.
            Τόσο εγώ, αλλά και όλοι σχεδόν οι συνάδελφοί μου εκπαιδευτικοί δεν διακατεχόμεθα από κανένα σύνδρομο ρατσισμού, άλλωστε αν συνέβαινε αυτό δεν θα παρατηρείτε στα σχολεία το φαινόμενο των αριστούχων αλλοδαπών.
            Επίσης η πολιτεία χωρίς διακρίσεις παρέχει σ’ όλους αυτούς τους μαθητές που προέρχονται από ξένες χώρες τις ίδιες ευκαιρίες εκπαίδευσης.
            Η υπέρμετρη αναφορά και δημοσιότητα που δίνεται αυτές τις μέρες σχετικά με την αντίδραση κάποιων τοπικών κοινωνιών με το αν πρέπει αλλοεθνής (Τσενάϊ) να κρατήσει την ελληνική σημαία κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θεωρώ ότι δεν κατευνάζει το ρατσισμό αλλά απεναντίας αναζωπυρώνει τον κακό εθνικισμό ένθεν και ένθεν στις αντιπαρατιθέμενες πλευρές και λαούς, καθώς επίσης ζημιώνει διεθνώς τη χώρα μας.
            Στα σχολεία αφού έχει προηγηθεί αντικειμενική και χωρίς προκαταλήψεις και ρατσισμούς αξιολόγηση μπορεί η αναγνώριση και επιβράβευση να σταματά στην απονομή αριστείου και να μην φθάνει έως την σημαία. Το ποιος θα κρατήσει την σημαία πρέπει να αποτελεί υπόθεση των ελλήνων μαθητών και μόνο. Γιατί στις εθνικές επετείους γιορτάζουμε τους αγώνες του λαού μας, είναι εθνική υπόθεση και αφορά το έθνος μας.
            Εν τέλει το να παρελαύνει κάποιος αλλοεθνής κρατώντας την ελληνική σημαία σε μια εθνική επέτειο που για αυτόν δεν σημαίνει τίποτα το θεωρώ ιστορική σύγχυση και παραλογισμό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις προτιμότερο και δημοκρατικότερο στα άτομα αυτά η συμμετοχή τους να ήταν προσωπική επιλογή τους. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρώ ότι εμπεριέχονται ψήγματα διακωμώδησης και όλες οι αγωνίες που εκδηλώνονται συμβαίνουν για εσωτερική κατανάλωση εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς, δημιουργώντας ρηγματώσεις στις σχέσεις μας με αλλοεθνείς που κατοικούν μόνιμα στη χώρα μας.
            Αφού τόσοι και τόσοι έχουν εμφανισθεί στα Μ.Μ.Ε. και έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα χρήσιμο θα ήταν να ακούσουν οι πολίτες ποια είναι η θέση της ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ) και της τοπικής ένωσης εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ).
            Τα Μ.Μ.Ε. θεωρώ ότι χειρίζονται λάθος το θέμα με την διάσταση που του δίνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία κακών εντυπώσεων στους αλλοεθνείς δηλ ότι στην Ελλάδα επικρατεί ένα κλίμα μέγιστου ρατσισμού.
            Γι’ αυτό καλό είναι να ασχοληθούμε με την ουσία και το τι γιορτάζουμε τις μέρες αυτές γιατί σε λίγα χρόνια όπως πάμε θα παραχαράξουμε την ιστορία μας και θα αποπροσανατολίσουμε την επετειακή αξία των ημερών και αυτό που θα αναδειχθεί ως μέγιστο γεγονός στους μαθητές τις μέρες αυτές θα είναι το ποιος θα κρατήσει και αν πρέπει τη σημαία.
Καταλήγοντας θα αναφέρω ένα άσχημο περιστατικό που είχε συμβεί σ’ αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη ομάδα της γείτωνος χώρας Αλβανίας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας πριν περίπου δύο χρόνια. Στον συγκεκριμένο αγώνα που μετεδίδετο σε απ’ ευθείας μετάδοση και τον παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα φίλαθλοι Αλβανοί με προκλητικότατο τρόπο είχαν κάψει την Ελληνική Σημαία. Από ότι θυμάμαι η αντίδραση της υποτιθέμενης «Ελληνικής Διανόησης» που σήμερα βγαίνει στα κανάλια και μιλά για την σημαία ήταν ανύπαρκτη. Όλα αυτά δεν με γεμίζουν αισιοδοξία  και ως εκπαιδευτικός δυσκολεύομαι να πω στους μαθητές μου που βρίσκεται η αλήθεια.
25-10-2003





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου